Vi tilbyder

Vi henvender os både til private haveejere, virksomheder, institutioner, boligselskaber, grundejerforeninger, beboerforeninger, sommerhusejere m.m.

Græsslåning
Vi kan slå dit græs en enkelt gang eller vi kan lave en fast aftale om græsslåning gennem græsslåningssæsonen. Vi kan også slå græsset, mens du er på ferie, eller passe græsplænen og haven, hvis du er fraflyttet huset, men har det til salg. Der er mange muligheder.

Plæneluftning
Din græsplæne vil have rigtig godt af at blive luftet 1-2 gange om året. Man skærer med en vertikalskærer i plænen, så der kommer luft ned til rødderne.

Fjernelse af mos i plæner
Vi oplever, at der kommer mere og mere mos i græsplænerne. Det kan evt. skyldes ændring i klimaet, der giver mosset bedre livsbetingelser. Hvis man vil mosset til livs, kører man igennem plænen 3-4 gange med en vertikalskærer, opsamler mosset, giver kalk og gødning og eftersår på de bare pletter, der bliver, når mosset kommer væk. Herefter vil det være en god ide at tilføre kalk og gødning løbende, så mosset holdes væk. Om efteråret er det også vigtigt at vertikalskære og give kalk. Hvis man vertikalskærer 1 gang om foråret og 1 gang om efteråret samt giver kalk og gødning på de rigtige tidspunkter, kan man komme mosset helt til livs. De efterfølgende år holder man øje med plænen og tilfører kalk og gødning, så plænen har den rette PH værdi.

Have- og køkkenhavefræsning
Vi kan fræse din have eller din køkkenhave. Det er en god idé at få vendt jorden i køkkenhaven hvert år.

Lugning
Vi kan komme og give din have en omgang lugning og oprydning. Vi laver også aftaler om fast lugning 1-2 gange om måneden, så haven altid er pæn.

Ukrudtsbekæmpelse
Vi kan sprøjte for ukrudt. Der er dog kommet skærpede regler for brug af sprøjtemidler, som gør arbejdsgangene med sprøjtemidler noget mere besværligt for os. Vi skal opbevare det anderledes, på opfølgningskurser, registrere brug af det og hos hvilke kunder og føre regnskab med det. I vil derfor opleve, at sprøjtningen vil blive dyrere. Derfor vil vi opfordre til lugning, hvor det kan erstatte sprøjtning – også for miljøet skyld.

Gødskning og kalkning
Din have og græsplæne har brug for gødning og kalk i løbet af året for at have de bedste vækstbetingelser. Vi kan hjælpe med at få det givet på de rigtige tidspunkter, så haven og plænen ser flot ud.

Beskæring af buske og træer
Vi kan beskære buske, grene og træer for dig. Der er forskellige årstider, hvor det skal gøres. Nogle kan beskæres om foråret, andre om efteråret og der er nogle, der er bedst at beskære om vinteren.

Hækklipning
Vi kan både klippe store og små hække. Hække kan både klippes lidt, så de beholder størrelsen og formen, men det er også muligt at nedklippe og klippe en hæk ind, hvis den er blevet for stor. Det anbefales at klippe hæk 2 gange om året. 1. gang i juni og 2. gang i aug./ sep. Hvis I ønsker at klippe hækken kraftig ned/ind anbefales det at gøre det om efteråret/vinteren.

Kantskæring
Vi kan skære græskanterne ved hækken eller i bedene i haven. Det gør, at haven ser rigtig flot ud.

Træfældning
Vi kan fælde både store og små træer fra i år, da vi får en ung mand ansat fra 1. juni, der er ved at uddanne sig til skovarbejder.

Jordprøvetagning
Hvis græsplænen skal være rigtig flot, kan vi tage en jordprøve og sende den til analyse. Herefter får I et resultat, hvor der står anført, hvordan jorden skal behandles for at have optimale vækstbetingelser.

Belægninger
Vi kan hjælpe med at lægge terrasser, gangstier, mindre indkørsler m.m. I forbindelse med belægninger, er der ofte udgravning og evt. optagning af gamle fliser. Alt dette kan vi også hjælpe med.

Rensning af udvendige overflader
Vi har i år investereret i udstyr til rensning af enhver form for vandrette overflader. Vi kan typisk rense overflader i indkørsler, terrasser, parkeringspladser, havegange, garagegulve m.m. Vi renser fliser, beton og træ af enhver art. Alt dette gøres udelukkende med vand og er derfor miljøvenligt over for planter, dyr og børn. Efterfølgende kan vi give flisebelægninger fugesand, så de fremstår næsten som nye.14

Bortskaffelse af haveaffald
Vi kan bortskaffe dit haveaffald. Enten i vores egne trailere eller i en container, hvis der er meget haveaffald.

”Ferieservice”
”Ferieservice” går ud på, at vi kører ud til dit hus og tømmer din postkasse, vander dine blomster, går en tur i huset og en tur rundt om huset og ser, at alting er i orden. Herefter sender vi dig en sms, om at alt er tjekket og ok. Du kan selv bestemme om vi skal passe dit hus 1 gang eller flere gange, mens du er væk. Vi kan også slå din græsplæne, mens du er væk, så du kombinerer “Ferieservice” med græsslåning. 

”Klar til salg” koncept
”Klar til salg” går ud på, at vi gør dit hus og din have flot og velholdt og mere salgsbar. Det kan være, at træværket skal rengøres, grusindkørslen skal rives, knækkede og skæve fliser på terrasse og i indkørsel skal rettes, buske og træer skal beskæres, så der kommer luft i haven, ukrudtet skal fjernes osv. Vi kan også lave en fast pasningsaftale på haven og huset, hvis huset er fraflyttet m.m. Ovennævnte ting, gør at huset og haven er superklar til fremvisninger og fremstår pæn og klar til salg.

Anlæg af nye græsplæner
Vi kan anlægge nye græsplæner. Vi har et planeringsredskab og en stennedlægningsfræser, der kan sættes på vores minilæsser.

Omlægning af græsplæner
Vi kan omlægge eksisterende græsplæner. Dette gøres typisk om efteråret, da ukrudtspresset er mindre end om foråret. Vi anbefaler at sprøjte græsset ned først. Efter ca. 14 dage kan vi komme igen og fræse jorden med en stennedlægningsfræser og planere og så græsfrø.

Pasningsaftaler på haver
Vi kan lave pasningsaftale på din have, så vi aftaler, hvor meget, vi skal lave for Jer og hvor ofte, I ønsker, at vi skal komme. Det omfatter alle slags opgaver i haven. Det kan være lugning, hækklipning, beskæring om efteråret, græsslåning, gødskning og kalkning i løbet af året m.m. Der kan ligeledes laves pasningsaftaler på huse, der står til salg og er fraflyttet.

Pasningsaftaler på virksomhedsgrunde
Vi laver også pasningsaftaler for firmaer og virksomheder, hvor vi aftaler, hvor ofte, vi skal komme og hvilke opgaver, vi skal lave. Det kan være fast græsslåning, hækklipning, beskæring til efteråret m.m.

Plantning af hæk
Vi kan plante hæk for Jer. Vi ved, hvor mange der skal plantes pr. meter og kan gøre jorden klar til plantning og måle op, så den står lige.

Salg af div. hækplanter og træer
Vi sælger div. hækplanter og træer i forskellige størrelser til foråret og efteråret.

Udstedelse af gavekort
Den Jyske Havemand udsteder også gavekort på havearbejde. Det er en dejlig gave at få. Vi aftaler, hvilket beløb, du vil give for, og så udsteder vi et flot gavekort, du kan give i gave.

Forårs- og vinterklargøring af haver
Det er en god idé at få gjort haven både forårsklar og vinterklar. Om foråret rydder man op i haven, klipper visne græsser ned, luger, fjerner blade m.m. Om vinteren luger man for sidste gang, rydder op i bedene, dækker evt. planter til, der ikke tåler frost, beskærer buske og træer, fjerner blade m.m.

Optagning af mindre rødder
Vi kan optage mindre rødder med et redskab på vores minilæsser.

Omlægning af haver og beplantning
Vi kan omlægge din have og lave en skitse sammen med dig. Vi kan stå for gravearbejdet, køre sand, grus, skærver osv. ind i haven, flytte dine planter og plante nye træer, buske og blomster.

Totalløsninger
Totalløsning er, hvor vi står for anlæg/omlægning af din have. Det vil sige, at vi bestiller grus, fliser, sand, sten, container eller hvad du skal bruge, samt står for at udføre alt arbejdet i haven.

KONTAKT INFORMATION
MARK NIELSEN

Den Jyske Havemand ApS
Viborg og Silkeborg