Årets gang i haven - Tips og råd fra anlægsgartneren!

Januar:

Beskæring af frugttæer, fjernelse af nedfaldne og visne grene på græsplænen

Februar/Marts:

Beskæring af træer, beskæring af frugtbuske f.eks. de sene givende hindbærplanter.

Marts/april:

Haven og græsplænen skal have gødning og kalk. En forårsklargøring af haven, vil være godt, så man får fjernet alle visne blade i bedene og klippet det døde ned

Haveservice

April/maj:

Her starter forårsklargøring af græsplænen. Den skal luftes, der skal fjernes mos, gives kalk og gødning. Græsslåningssæsonen starter så småt i april. Lugning i haven starter også. En sprøjtning for ukrudt kan være nødvendigt.

Juni/juli:

Hækken skal klippes 1. gang i år, der skal luges jævnligt, slås græs ca. hver uge – 14. dag alt efter, hvor tørt græsset er. Plænen vil have godt af at få lidt gødning. Husk at vande plænen, hvis sommeren er rigtig varm.

Anlægsgartner

August/september:

Plænen skal vandes, hvis sommeren er rigtig varm. I september bliver hækken klippet for 2. gang. i år. I slutning af aug. kan man godt begynde at anlægge og omlægge græsplæner. Græsplæner kan anlægges/omlægges frem til ca. slutningen af september. Beplantning og omplantning er også godt at gøre i september.

September/oktober:

I denne periode starter vinterklargøring af haven. Græsset bliver slået for sidste gang inden vinteren. Nattefrosten starter også så småt, så planterne skal dækkes til, så de kan overleve til næste år. Der skal luges for sidste gang og rive og fjernes dødt materiale. Oktober er også den bedste måned at plante om og plante nye planter. De blomsterløg, der ikke kan tåle frost, skal graves op senest dagen efter den første frost.

Græsslåning

Oktober/november/december:

Oktober er en fin måned at få luftet plænen igen. Det samme med fjernelse af mos fra græsplænen. Græsset vil også have godt af at få gødning og kalk inden vinteren sætter ind.

November er et godt tidspunkt at plante hæk på. Plant hækken i jord, der er velforberedt. Stauder klarer vinteren bedst, hvis de får lov at beholde deres visne blade og toppe. Du kan også stadig nå at sætte blomsterløg.

Hækklipning