Græs

Vi udfører alle slags opgaver, der har med græs og græsplæner at gøre.

Pleje af plæner

Her er nogle ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil pleje sin græsplæne.

Efteråret

Hvis du ønsker et flot græsplæne i hele sommerperioden, starter plejen allerede om efteråret, hvor alle blade skal fjernes fra græsplænen, plænen skal luftes, der skal fjernes mos, gives kalk og gives vintergødning. Hvis disse opgaver bliver udført, vil græsplænen også være bedre rustet til vinterens kulde.

Foråret

Når vi kommer til foråret i marts og april, er det vigtigt, at få grene, blade og dødt græs revet væk. En luftning igen vil være rigtig godt. Luftning foregår med en maskine, der prikker hul i jorden med metalpigge og dermed tillader luft at komme ned i jorden. Luftning styrker græsrødderne og forbedrer dræning. Luftning er en af de vigtigste plejeværktøjer, som bliver brugt til at frembringe stærke græsplanter i din plæne.

Marts/april – Gødning  og græsslåning

I marts/april skal græsset også gødes og der skal gives en smule kalk. Når græsset begynder at gro igen, starter græsslåningssæsonen. Vi mener, at det er vigtigt, at opsamle græsset hver gang, det bliver slået, for at undgå, at der bliver dannet et filtlag af dødt plantevæv oven på græsset. Filtlaget mindsker nemlig forsyningen af luft og vand til græssets rødder. (Hvis man ønsker at slå græsset med en bioklipper, hvor græsset bliver liggende hver gang, det bliver slået, er det vigtigt at slå græsset minimum 2-3 gange pr. uge. Dette er nødvendigt for at mindske filtlaget.)

Maj til juli

I maj måned vil det være ideelt at sprøjte for ukrudt i plænen.

I juni/juli er det fint at gøde en lille smule igen. I juni/juli og august er det vigtigt at få vandet græsplænen i de varme og tørre perioder.

Efteråret igen

Så er vi tilbage til efteråret, hvor græsset igen skal have en omgang for at være klar til næste sæson.

Den Jyske Havemand kan hjælpe med alle ovenstående opgaver, så din græsplæne altid er pæn og vedligeholdt.